Névnapok
 
 
Osztály
 
Menü
 
Társalgó
 
Idő
 
Szórakozás
 
Szülőknek
 
Gyakorlás
 
♥♥♥Nektek♥♥♥
 
Játékok
 
Linkajánló
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2007-09-11
 

 
ADVENT
ADVENT : Advent

Advent

  2007.11.25. 14:37

Adventi sütemények

Adventi sütemények


Még messze a karácsony (nem is olyan nagyon...), de már tervezgetni kezdjük a menüt, beszerezzük a legjobb sütirecepteket. Mert ilyenkor a legfinomabb, legváltozatosabb ínyencségekkel szeretnénk meglepni szeretteinket.

A sütikék mindig finomak, de vannak olyan alkalmak, amikor nagyon sokat és nagyon finomakat készítünk (legalábbis szeretnénk), mert ünnep van. Karácsonykor mindenki süt és fõz, hagyományos családi receptek alapján, vagy épp ellenkezõleg: sosem próbált ínyencségeket. Ráadásul szép dobozokba csomagolva akár ajándékba is adhatjuk õket!

 

 

 

 

 

Mézespuszedli Nagymama módra


Hozzávalók:
  • 1/4 kg méz,
  • 1/2 kg liszt,
  • 12 dkg vaj vagy margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
  • reszelt narancshéj vagy citromhéj

  • Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
    A tetejét diszitem tettszés szerint.

    Megjegyzés:
    Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.

     

         

       

     

    Barackos falatok


    Hozzávalók kb. 55 darabhoz:
  • 10 dkg fehér tortabevonó csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál barackpálinka
  • 40 dkg aszalt sárgabarack
  • 50 szem pirított mandula
  • minyonpapír

  • Előkészítés: A fehér tortabevonó csokoládét kis darabokra tördeljük.
    Előkészítjük a gőzfürdőt.

    Elkészítés: A vajat a porcukorral, a tojássárgájával és a pálinkával habosra keverjük. A csokoládét a gőzfürdőben felolvasztjuk, a krémbe keverjük, és hagyjuk kihűlni. A hideg krémet a kézi robotgéppel habosra keverjük, és csillagcsőrös habzsákba szedjük. A minyonpapírkákba 1-1 aszalt barackot fektetünk, és rányomunk egy falatnyi csokoládékrémet. Beletűzdelünk 2-3 mandularudacskát, és a hűtőben hagyjuk megdermedni.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 darab: 56 kcal

     

     

     

     

     Adventi muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál barackpálinka
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor 
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl tej

  • Előkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
    Elkészítés: A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

     

      

     


     Fahéjas csokikockák

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 16 dkg liszt
  • 3 dkg kakaó
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • Előkészítés: A csokoládét kisebb darabokra tördeljük. A lisztet összekeverjük a kakaóval. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit.

    Elkészítés: Vízfürdőbe állítjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. A csokoládés masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz, de a belseje még puha. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 darab: 232 kcal

     

     


     Mandulás szeletek (Cantuccini)

    Hozzávalók kb. 45 darabhoz:
  • 25 dkg egész mandula
  • 1 narancs
  • 3 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj a tepsihez

  • Előkészítés: A mandulát durvára összevágjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

    Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a narancs héját és levét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a habos masszába dolgozzuk. Lisztes kézzel simára dolgozzuk a tésztát, belekeverjük a mandulát, és 3-4 darab kb. 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. Kivajazunk egy tepsit, ráfektetjük a rudakat, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ismét a tepsire fektetjük, és további 10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Kávéhoz, édes borhoz kitűnő!

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag (kb. 5 keksz): 445 kcal

    Megjegyzés:
    Csokoládés-mandulás változat: Az elkészítése ugyanaz, csak 5 dekával kevesebb, azaz 40 dkg liszt és plusz 5 dkg kakaópor kell hozzá. Ezt összekeverjük a sütőporral, és így dolgozzuk a masszába.

       

      


     Vaníliás félholdak

    Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
  • 15 dkg vaj + a tepsihez
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 csipet fahéj
  • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 25 dkg darált mandula

  • Előkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással. Beledolgozzuk a kardamomot, a fahéjat, a lisztet és 3 evőkanál kivételével a mandulát. A tésztát 2 órára behűtjük.

    Elkészítés: Kivajazunk egy tepsit. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Félhold alakú kiszúróval kivágjuk a formákat, és a tepsire rakjuk. A maradék tojást elkeverjük, és megkenjük vele a holdak tetejét. Megszórjuk a félretett mandulával, és sütőben kb. 10 percig sütjük.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
    1 darab: 62 kcal

     
     
    Frissítés
     

     

     
    8. osztály
     
    1. osztály
     
    2. osztály
     
    3. osztály
     
    4. osztály
     
    5. osztály
     
    6. osztály
     
    7. osztály
     
    Osztálygaléria
     
     
    Ünnepek
     
    Lovacskánk
     
    Halacskánk
     
    Kedvenceink
     
    Családunk kedvencei
     
    Kreatív
     
     
    Tartalom

    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?